Wat zijn Chakra's

Wat zijn Chakra's

Energetische therapie en massagetherapie: hoe het je chakra's in evenwicht brengt

Een sterke ontkoppeling tussen lichaam en geest is een zorgwekkend gevoel dat het dagelijks leven uitdagend maakt. Als je een verstoring in je emoties en lichamelijke functies ervaart, heb je misschien last van onevenwichtige chakra's.

Gebaseerd op de wetenschap van energie, zijn chakra's krachten die in het metafysische wezen (ziel, geest) stromen. Ze werken op analoge wijze door een persoon heen in overeenstemming met de primaire functies en organen van het fysieke lichaam. Er zijn zeven brandpunten van energie met hun eigen betekenis en doel.hoe geef je een reiki behandeling

Aantasting van een van de chakra's veroorzaakt disfunctie in zijn parallelle fysieke systeem. Dagelijkse stressfactoren en verwaarlozing van het lichaam kunnen de juiste energiestroom in het lichaam belemmeren. Deze gebeurtenissen worden blokkades genoemd en het is essentieel om deze obstakels op te heffen bij het nastreven van evenwicht en welzijn.

Massagetherapie kan de blokkades aanpakken omdat de punten zich in het fysieke lichaam kunnen bevinden. Chakra-genezingsprogramma's kunnen helpen deze energiekanalen te herstellen zodat harmonie tussen het fysieke en het metafysische wezen samenvalt.

De voordelen van massagetherapie bij het balanceren van energie worden gemakkelijker begrepen in hoe het elk van de zeven chakra's beïnvloedt:

Muladhara of Wortelchakra

De wortelchakra vertegenwoordigt je basis in termen van overlevingsvermogen en identiteit. Het is wat je in staat stelt om door het fysieke rijk te reizen. De Muladhara is ervoor verantwoordelijk dat je je geaard, veilig en stabiel voelt. Een geblokkeerd Wortelchakra veroorzaakt gevoelens van onzekerheid en loskoppeling van je omgeving.

Als je belangrijkste verbinding met de grond of aarde, kan de Wortelchakra worden gestild door de belangrijkste spieren van het onderlichaam te masseren. Het masseren van de benen, bilspieren en voeten kan de Muladhara heropenen en je overlevingsinstinct opnieuw activeren.

Voetreflexologie is een programma dat zich met name richt op de wortelchakra en fysieke voordelen biedt, zoals het verbeteren van de spijsvertering en het ontspannen van spierspanningen.

Svadhisthana of Sacraal Chakra

De Svadhisthana ligt twee centimeter onder de navel. Het regelt je emoties, creativiteit en ontvangst tot plezier. Het beïnvloedt ook seksuele energie en hoe men hun gevoelens ten opzichte van andere mensen relateert. Een geblokkeerd sacrale chakra kan ervoor zorgen dat een persoon een gebrek aan controle over zijn leven en ontevredenheid over zijn huidige situatie voelt.

Een diepe weefselmassage gericht op de heupen en onderrug kan helpen om het sacrale chakra weer in balans te brengen. Dit kan u helpen bij het verlichten van creatieve blokkades, evenals bij lage rugpijn.


Manipura of zonnevlecht

De Manipura bevindt zich in de bovenbuik. Het is verantwoordelijk voor het gevoel van eigenwaarde, het vertrouwen en, belangrijker nog, het vermogen om dingen voor jezelf te laten gebeuren. Een gedeblokkeerde Solar Plexus biedt bevrijding van overweldigende hoeveelheden schaamte en twijfel aan jezelf en de vrijheid om jezelf te uiten.

Massages in gecontroleerde, cirkelvormige bewegingen rond de maag en navel helpen uw wilskracht en persoonlijke kracht nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd een verbeterde orgaanfunctie te stimuleren.

Anahata of Hartchakra

De onderste chakra's van materialiteit en bovenste chakra's van spiritualiteit ontmoeten elkaar in de Hartchakra. Dit brandpunt van energie stelt je in staat om diep mededogen, empathie en onvoorwaardelijke liefde te ervaren. Het kan worden gevonden in het midden van de borstkas, boven het hart. Een geblokkeerde Anahata kan je vermogen om liefde te geven en te ontvangen beperken.

Het masseren van de bovenrug, schouders en borstspieren helpt bij het induceren van een juiste energiestroom in het Hartchakra. Een stoelmassage of hotstone-massage kan deze spiergroepen raken en tegelijkertijd stress verlichten.

Vishuddha of Keelchakra

Vishuddha regelt je vermogen om je persoonlijke kracht te communiceren. Het geeft een stem aan de andere chakra's en houdt zich bezig met het eerlijk en duidelijk uitdrukken van onszelf. Als je geblokkeerd bent, heb je misschien moeite om woorden te vinden om te communiceren wat je wilt en voelt.

Met meditatie kunnen zachte tracties langs de nek en de omliggende gebieden de Keel-chakra deblokkeren en je helpen je verlangens en gevoelens effectiever en met overtuiging t

Ajna of Derde Oog Chakra

Het derde-oogchakra, ook wel voorhoofdchakra genoemd, geeft het vermogen om een holistisch wereldbeeld te vormen. Het is verbonden met de vorming van intuïtie, wijsheid en verbeelding. Er wordt aangenomen dat dit chakra verbonden is met de pijnappelklier, een klier ter grootte van een erwt die hormonen reguleert.

Het is niet nieuw dat iemand met een volledig ontgrendeld derde oog chakra visioenen ervaart en sterk suggestieve intuïties vormt. Programma's zoals een eenvoudige hoofdpijnmassage gericht op de sinussen, kaken en slapen kunnen de Ajna helpen stimuleren.

Sahasrara of Kruinchakra

Sahasrara zit op het hoofd. Het is het chakra-punt waarmee je op spiritueel niveau verbinding kunt maken met het universum. Het wordt vaak beschouwd als een hoger bewustzijn voorbij het fysieke lichaam. Niet veel mensen kunnen het Kruinchakra volledig gebruiken, en de weinigen die wel spirituele verlichting bereiken.

Massagetherapie gericht op de kruin van het hoofd zorgt voor stimulatie van de Sahasrara. Hoofdhuidmassages, zachte haren trekken en cervicale tractie kunnen helpen om de laatste chakra te ontgrendelen.

Het concept van chakra's geeft individuen een kanaal om de onthechting van hun emotionele, fysieke, mentale en spirituele wezen te sussen. Met behulp van massagetherapie wordt de energiestroom van het lichaam gestimuleerd en biedt het zijn klanten gezondheidsvoordelen in elk aspect van hun entiteit.

Leer chakra-genezingsprogramma's in het comfort van je eigen huis via onze aangeboden online cursussen.

In de volgende cursussen werken we aan gezonde Chakra's:

Klik hier voor de cursus intuïtieve ontwikkeling en magnetiseren

Klik hier voor de cursus Reiki

Maar wil je echt alles weten over met energie werken? Klik dan hier