Veel gestelde vragen

Vragen mag altijd!

Er bestaan geen domme vragen

Vragen?

                                   

Veelgestelde vragen

Ik heb geen vooropleiding of recente studie ervaring is dit een probleem?

Nee, dit is geen probleem.

De lessen zijn helder en duidelijk en er wordt lesgegeven in kleine groepen zodat je alle aandacht geniet.

Ook de thuisstudies zijn goed te volgen zonder vooropleiding.

Wat is het ledenportaal?

In ons ledenportaal leg je contact met andere studenten en de docent.
Je ontvangt gratis toegang tot het ledenportaal waar veel extra informatie gedeeld wordt.
Je ontvangt na de aankoop van een thuisstudie de inlogcodes van het ledenportaal waar je de thuisstudie kunt volgen.

Wat vind ik in het ledenportaal na de aankoop van een thuisstudie?

Bij een thuisstudie, maar ook bij de praktijklessen ontvang je inlogcodes van de het ledenportaal waarmee je toegang krijgt tot al het filmmateriaal.

Een thuisstudie omvat alle filmpjes van de complete massage of behandeling. Per lichaamsdeel is er een filmpje beschikbaar zodat je gemakkelijk kunt doorklikken en de massage of behandeling wordt voorgedaan.

Daarbij kun je de syllabus/werkboek downloaden en uitprinten. In de syllabus staat de gehele massage of behandeling beschreven met foto's. Daarbij download je de bijlage van de contra-indicaties en adviezen over producten, massageolie, massagetafels en handdoeken.

Samen met het filmmateriaal ga je aan de slag.

Wat betekend GRO Geaccrediteerd?

Dit betekend dat:

Onze cursussen zijn gecontroleerd op kwaliteit en inhoud
Onze docenten zijn gecontroleerd op opleidingsniveau, vakkundigheid en doceren.
Therapeuten die aangesloten zijn bij beroepsverenigingen door het volgen van onze cursussen hun benodigde studiepunten kunnen behalen .

Kan ik een certificaat behalen bij een thuisstudie?

Ja, dat kan!
Wanneer je de vakkennis onder de knie hebt kun je je inschrijven voor het examen bij Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten in Maastricht.

Examens worden twee maal per jaar gehouden, maar wil je niet wachten dan maak je een afspraak om examen te komen doen.

Woon je te ver van Maastricht, dan bestaat de mogelijkheid om een afspraak te plannen en examen te doen via Whats-ap videobellen. Slaag je dan ontvang je het certificaat per post. Kosten voor het examen van een thuisstudie zijn €29,95 .

Om je in te schrijven stuur je een mailtje naar info@massagecursuslimburg.nl

Heb ik het certificaat nodig?

Op zich is het niet verplicht het certificaat te behalen. Volg je deze studie voor de studiepunten voor jouw beroepsvereniging dan heb je het certificaat wel nodig voor de GRO geaccrediteerde studies

In wil na de thuisstudie gevolgd te hebben toch liever praktijklessen volgen, kan dat?

Natuurlijk is dit mogelijk!

Schrijf je in op de praktijklessen die je wilt volgen en betaal deze, wij storten het volledige bedrag van de thuisstudie dan terug en je ontvangt voor de thuisstudie een creditfactuur. Laat ons dit wel nog even weten via de mail info@massagecursuslimburg.nl

Bij inschrijving op de praktijklessen heb je automatisch ook weer toegang tot de thuisstudie.

Waar vind ik mijn factuur?

Na inschrijving op een studie ontvang je de factuur in je mailbox. Soms komt deze in de spam terecht, dus kijk daar even wanneer je hem niet ontvangen hebt.
Facturen worden eenmalig verstrekt.

Ik heb geen inlogcodes ontvangen, wat nu?

Om in te loggen klik je onderaan de pagina op ‘leden inlog’
Klik op “inloggen” dan op “Ik heb al een account”
Log in met de gegevens die je hebt ontvangen of maak zelf een wachtwoord aan door te klikken op “wachtwoord vergeten”
Vul nu je emailadres in en je ontvangt een mailtje om je wachtwoord te resetten.
Log in op het ledengedeelte en scrol naar beneden om door te
klikken op de foto’s van de cursus.
De cursussen die je hebt gevolgd of gekocht zijn opgelicht, klik door op de foto (2 maal)

Je bent nu bij de filmpjes en rechts in het scherm kun je de bestanden downloaden.

Kan ik na een thuisstudie gevolgd te hebben een salon of praktijk openen?

Het is beter je vakkennis uit te breiden en een gehele opleiding te volgen zodat je jouw cliënten op een verantwoordde manier kunt behandelen.

Wij bieden ook complete opleidingen als thuisstudie.

Wanneer je examen hebt gedaan ontvang je het diploma en kun jij je verzekeringen regelen, zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Ben ik verplicht mij in te schrijven bij een beroepsvereniging als ik mijn vak ga uitoefenen?

Wkkgz Om aan de nieuwe wet Wkkgz te voldoen en je eigen praktijk te starten, dien je te beschikken over een klachtenfunctionaris en ingeschreven te zijn bij een erkende geschillencommissie., daarnaast dien je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben Na het volgen van een van onze opleidingen kun je je aansluiten bij beroepsvereniging CAT , je voldoet dan aan de Wkkgz.
Je bij een beroepsvereniging inschrijven is niet verplicht, wel dien je je in te schrijven bij een erkende klachtenfunctionaris en geschillencommissie (klachtenportaalzorg) en je beroepsaansprakelijk te verzekeren (Balens is hiervoor een goede partij) Hiervoor dien je een diploma te hebben, alleen certificaten zijn niet voldoende.

Beschik ik over vergoedingen voor mijn cliënten na mijn opleiding?

Neen. Helaas hebben de beroepsverenigingen en zorgverzekeraars hun eisen hoog opgeschroefd. Tegenwoordig dien je te beschikken over: EHBO diploma, Medische basiskennis op HBO niveau (CPION geaccrediteerd), 1 jaar Psychopathologie en een vierjarige vakkennis opleidingen op HBO niveau.

Daarbij kunnen de beroepsverenigingen niet garanderen dat de zorgverzekeringen de vergoedingen niet intrekken. De beroepsverenigingen waarbij je (voor vergoedingen) aangesloten dient te zijn, verlangen dat je jaarlijks bijscholingspunten behaalt van (alleen) geaccrediteerde opleidingen.

Zo gaan therapeuten vooral kijken wat geaccrediteerd is en niet meer waar hun interesse ligt. Daarnaast dient je praktijk aan verschillende eisen te voldoen. De zorgverzekeraars vergoeden slechts een gedeelte van de consultprijs en zo moet de cliënt nog steeds bijbetalen. Therapeuten zonder vergoedingen kunnen hun consultprijs verlagen, zodat de cliënt op dezelfde prijs uitkomt als bij de therapeut die vergoedingen geniet.

Therapeuten in Duitsland en België hebben nooit vergoedingen genoten voor alternatieve geneeswijzen en ook daar zijn veel goedlopende praktijken.

Er zijn veel therapeuten en masseurs (zonder vergoedingen) die heel goed werk verrichten en hun cliënten van klachten bevrijden en drukbezochte praktijken hebben.

Hoe is in Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten de privacy geregeld?

Document Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) register van verwerkingsactiviteiten.

A: Benoemen persoonsgegevens: Hieronder ziet u welke persoongegevens wij van u vragen en bewaren Naam, adres, postcode, woonplaats Telefoonnummer emailadres

Toestemming nieuwsbrief Met het invullen van uw gegevens geeft u automatisch toestemming om onze nieuwsbrief te ontvangen, u kunt zich ten alle tijden weer uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

B: Doeleinden van de persoonsgegevens die door ons Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten worden verwerkt.
1. Contactgegevens: Contactgegevens heeft ons opleidingscentrum nodig om afspraken te maken of te annuleren. Emailadressen gebruikt het opleidingscentrum om aanbiedingen te kunnen geven en contact te houden met cursisten.

De cursisten geven zelf aan of zij de nieuwsbrief willen ontvangen en kunnen zich ieder moment uitschrijven voor de nieuwsbrief.

2. Bewaartermijn Wij bewaren uw gegevens 10 jaar vanaf datum acceptatie algemene voorwaarden en langer indien dit nodig is.

U kunt op elk moment uw gegevens inzien of deze op aanvraag laten verwijderen. Wanneer uw gegevens verwijderd worden heeft u ook geen toegang meer tot de thuisstudies.

3. Beroepsgeheim Wij gaan zorgvuldig om met uw privégegevens. U kunt ons ten alle tijden vragen uw gegevens te verwijderen uit ons klantenbestand.

C: Hoe wordt u als cursist geïnformeerd? Wij informeren u op inzage van dit document over de dossierplicht tijdens de inschrijving via de algemene voorwaarden van Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten

Uw gegevens heeft u zelf ingevoerd bij inschrijving van het inschrijfformulier voor een cursus.