Diploma massagetherapeut

Diploma massagetherapeut interview met Mirjam Claassen

  1. Waar droomde je van voordat je besloot je opleiding bij mij te volgen (leven, gezondheid, gezin, onderneming, persoonlijke situatie etc.)

Ik werk al 35 jaar in het Elkerliek ziekenhuis en 33 jaar als administratie medewerkster bij afdeling Planning en Opname. Intussen ook ouder geworden natuurlijk en ik vroeg mezelf af of ik nog eens iets anders zou willen en wat. Ik vond masseren altijd wel leuk maar wist natuurlijk niet wat ik aan het doen was dus besloot ik om een cursus ontspanningsmassage te doen.

Dit was heel goed bevallen en ik ging thuis aan de slag.

Toen kwam het op het werk er sprake en daar meldde mijn baas dat ze de medewerkers hier in de toekomst stoelmassages aan wilde gaan bieden, of ik dit ook kon.

Toen natuurlijk nog niet maar ik heb meteen gekeken waar ik deze cursus kon volgen zo snel mogelijk en zodoende ben ik in Maastricht terecht gekomen

  1. Waar liep je tegenaan voordat je de opleiding begon?

Dat ik graag masseerde maar niet goed wist wat ik deed, welke spieren ik voelde of ik het überhaupt wel goed deed. Vandaar dat ik me erin ben gaan verdiepen en uiteindelijk cursussen ben gaan volgen.

  1. Welke invloed had dat op [andere medewerkers, je gezin, je gemotiveerdheid, je omzet, je gemoedstoestand, persoonlijke groei)

Ik heb de cursussen in overleg met het werk goed in kunnen plannen zodat niemand er last van had, dus niet extra hoefde te werken al ik er niet was. Ik plande dan een andere dag om te werken.

Thuis liep het allemaal door, ook omdat de cursussen op tijd waren afgelopen zodat ik toch op tijd thuis kon zijn en niemand er last van had.

Het was af en toe wel druk zeker de laatste maanden oktober en november van vorig jaar. Omdat ik in december op examen wilde stonden er veel cursussen in die maanden gepland, maar ik wist waarvoor ik het deed. Een paar maanden een tandje erbij en dan was het klaar.

Financieel was het gelukkig te doen, ook omdat je veel uitgaven had en nog bijna geen omzet uit je praktijk. Het scheelt enorm dat ik er een baan naast heb.

  1. Welke resultaten behaalde je met je opleiding, cursus of thuisstudie?

Ik heb mijn diploma massagetherapeut behaald

  1. Wat is er door dat resultaat nog meer gebeurt (in je privésituatie, je omgeving, je bedrijf et cetera)?

Ik heb op dit moment een eigen massagepraktijk aan huis naast mijn huidige baan.

Voordat de corona gaf ik ook stoelmassages aan de werknemers van het ziekenhuis, daar wisselde ik een halve werkdag voor in om dit een hele middag op een verpleegafdeling te doen.

Dit is nu niet meer aan de orde voorlopig maar dat hoop ik in de toekomst toch weer te kunnen doen

  1. Twijfelde je ergens aan voordat je de opleiding of cursus/thuisstudie begon?

Nee, in eerste instantie wilde ik alleen maar de ontspanningsmassage en de stoelmassage leren maar het aanbod van de leuke cursussen heeft me zo enthousiast gemaakt dat ik uiteindelijk de hele opleiding heb gedaan.

Ik heb recent wel een thuisstudie nog erbij gedaan terwijl ik die eerst had geboekt op het opleidingscentrum

  1. Waarom besloot je het toch te doen?

Ik heb de thuisstudie gedaan omdat door de corona er geen cursussen in groepsverband gegeven mochten worden en ik toch met een bepaalde behandeling vooruit wilde

Mirjam Claassen

Klik hier voor alle informatie over de opleiding Massagetherapeut in Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten

Klik hier voor alle informatie over de opleiding Massagetherapeut Thuisstudie

diploma massagetherapeut