Wellness praktijk

Lucy: opleiding tot wellness masseur, wellness praktijk

Waar droomde je van voordat je besloot je opleiding bij mij te volgen (leven, gezondheid, gezin, onderneming, persoonlijke situatie etc.)

Ik droomde ervan me verder te ontwikkelen op het gebied van ander soort werk. Ik liep al een tijdje met onvrede over mijn werk situatie in de huidige baan. Er moest iets veranderen en enige die daar de sleutel voor in handen had , was ikzelf. Ik heb mijn Pedicure praktijk volledig weer van de grond af opgebouwd en dacht aan een aanvullend vakkenpakket om de werkzaamheden uit te kunnen breiden naar een Pedicure / Wellness Praktijk.

Mijn wens om uren af te bouwen in het ziekenhuis is in vervulling gegaan. Eerste instantie dacht ik aan losse modules te volgen bij Maddy, maar de aanpak en opzet van de modules beviel me zo goed dat ik de volledige Opleiding tot Wellness Masseur heb afgerond met uitstekend resultaat.

Ik heb er nog geen moment van spijt van gehad en is een gouden zet gebleken.

Waar liep je tegenaan voordat je de opleiding begon?

De twijfel tussen Massage Therapeut en Wellness Masseur. Uiteindelijk na lang wikken en wegen en voelen waar mijn hart nu echt ligt besloot ik voor de Wellness te gaan, hier boek ik uitstekende resultaten mee, omdat dit vak meer me meer aan het hart ligt en perfect in de lijn van de Schoonheid salon ligt, datgene waar vraag naar is. Naar mijn mening past de Wellness kant meer bij mijn bedrijf DNA, dan de therapeutische kant.

Welke invloed had dat op [andere medewerkers, je gezin, je gemotiveerdheid, je omzet, je gemoedstoestand, persoonlijke groei

Het heeft geen negatieve invloed gehad, want mijn besluit stond vast hoe ik mijn praktijk wenste uit te breiden. Heb wel soort van behoefte onderzoek gedaan in binnen mijn klanten kring en de vraag was vooral gericht op losmaken van spieren ( Sportmassage ) en Ontspanning.

Toen ik dat plaatje compleet had , was ik ontzettend gemotiveerd om de Opleiding en het diploma op zak te hebben. Gedurende Opleiding ben ik gelijk de massages gaan inzetten op de tarieven lijst en heb er leuk geld mee verdiend, waar ik dan weer nieuwe modules van kon en financieren. Al gauw hoefde ik geen eigen geld meer in de Opleiding te steken, en dat voelde ontzettend tof.

Mijn gereedschap kistje en skills werden meer en meer en gaf me zelfvertrouwen. Het vertrouwen in mijn werk als pedicure was er reeds en algauw had ik ze op tafel liggen voor Voetreflex , Kruiden stempel. Hotstone.

De Wellness gezicht behandeling heb ik op het “ menu “ gezet, een combinatie van gezicht verzorging , drukpunten, cosmetische bindweefsel. Door deze behandeling in elkaar te sleutelen in combinatie met een goede Aloë Vera lijn van Ginkel, was ik echt bezig om me te ontwikkelen en te groeien in de Opleiding. Het gaf me echt een kick! Tijdens de Opleiding kwam de module Aromatherapie en Kruidenleer voorbij en werd hierdoor zo getriggerd dat ik na diplomering de Opleiding Aromatherapie heb gevolgd bij Civas, om de diepgang op te zoeken.

Welke resultaten behaalde je met je opleiding, cursus of thuisstudie?

Het Diploma Wellness Masseur! Hier ben ik erg trots op, en prijkt prominent op mijn diploma muurtje. De massages lopen als een trein, zowel in de Schoonheid salon als eigen praktijk. Ze komen echt voor dat uurtje onthaasten en Ontspanning. Heb een mooie combi van pedicure en massages. Ook de gezicht verzorging wordt graag geboekt. Ik kan niet zeggen dat er 1 favoriet is, maar de Kruiden stempel , Hotstone en Voetreflex lopen het beste.

Mensen vinden het top dat ik een eigen Nagel olie , Voetbalsem, en Massage olie kan maken. En iets kan vertellen over bepaalde oliën. Dat heeft net dat extra beetje body aan je zaak.

En nee, ik werk niet fulltime in de praktijk, nu is er een perfecte balans tussen werk in het ziekenhuis ( 3 dagen in de week ) en de eigen werkzaamheden, precies zoals ik het voor ogen had. Ik wens ook niet te groot te worden in de praktijk dan overzie ik het niet meer, het moet ook leuk blijven. En ik wens juist kleinschalig te blijven omdat ik dan mooi onder de KOR regeling val Belastingdienst.

Wat is er door dat resultaat nog meer gebeurt (in je privésituatie, je omgeving, je bedrijf et cetera)?

Heb het reeds omschreven, er is een heerlijke afwisseling in behandelingen, pedicure en masseren volgen elkaar mooi op, de agenda is gevuld, en mijn praktijkvoering is gezond.

Op deze manier werk ik me niet over de kop, en kan ik me volledig toerusten op de klant die er op dat moment is. Ik heb ook al eens klanten geweigerd die me raar overkwamen aan de telefoon of op zondag avond bellen dat ze net klaar zijn met trainen bij Anytime en misschien voor een Sportmassage langs konden komen. Ik werk niet met reclame, puur van mond tot mond. Ik zit in een luxe positie dat ik die keuze kan maken en ook zo wens. Mijn baan in het ziekenhuis ga ik ook niet verder meer afbouwen het geeft me te veel zekerheid en houvast zeker in deze tijd.

 

Momenteel ben ik vooral bezig met meters maken, en goede recepten samen te stellen et behulp van Aromatherapie. Heb behoorlijk wat etherische oliën op voorraad, gewoon een verslaving geworden…dus ik kan vooruit. En nu gewoon genieten van het geven vaneen heerlijke behandeling.

Twijfelde je ergens aan voordat je de opleiding of cursus/thuisstudie begon?

Nergens aan. Eenmaal binnen voelde ik me thuis. Ik vond het wel reuze spannend de eerste module. Maar als ik pedicure en verzorgende was ik wel gewend om mensen aan te raken.

Maddy stelt iedereen gelijk op hun gemak. Echt super fijn. Ontzettend blij de stap te hebben gemaakt. Mensen te zien ontspannen en te laten herboren met je handen is een geschenk.

De filmpjes zijn fijn om af te tot terug te kijken of even je kennis op te frissen.

Waarom besloot je het toch te doen?

Ik ben een doorzetter, als ik een doel voor ogen heb ga ik er 100 procent voor.

Het klinkt misschien vreemd maar ontzettend blij dat ik voor de Wellness gekozen heb, zo’n leuke gevarieerde opleiding. En bv een Lichaam pakking en scrubben wordt er niet geboekt maar doe ik wel heel regelmatig bij jezelf, ook héérlijk.

 

Ik ben ieder geval ontzettend happy met dit vak!

Lucy van der Venne

Meer weten over de thuisstudie opleiding wellness masseur en een wellness praktijk starten? KLIK HIER

Liever praktijklessen wellness praktijk starten? KLIK HIER

wellness praktijk

 

Wellness praktijk naast je baan, even ontspannen na je werk.