Wat is een lomi lomi massage

Wat is Lomi-Lomi-massage?

Bij een lomi lomi massage wordt er met de onderarmen gemasseerd.
De Lomi Lomi-massage is ontwikkeld in het oude Hawaï en door Polynesische mensen naar de rest van de wereld verspreid. Omdat "Lomi" "zacht wrijven" betekent, kunt u er zeker van zijn dat deze massage niet overdreven krachtig of intens zal zijn. Deze traditionele geneeswijze heeft enkele parallellen met Chinese massages die "qi" of energie gebruiken om een krachtigere verbinding tussen je lichaam en geest op te bouwen, wat een groter herstel ondersteunt.


Traditioneel werd Hawaiiaanse Lomi-Lomi-massage gebruikt als een therapeutische techniek voor inheemse genezers, ook om de spijsvertering te bevorderen, vooral onder heersende leiders, en als therapeutische massage binnen het gezin.

Het werd in de negentiende eeuw verboden door koloniale meesters die massage als een heidense praktijk beschouwden. Lomi-Lomi Massage als therapeutische massage is echter populair gebleven onder Hawaiianen en over de hele wereld. De wetgeving is in 2001 gewijzigd en aangepast om te garanderen dat deze massage alleen mag worden uitgevoerd door inheemse beoefenaars met een vergunning van de Hawaiiaanse medische raad.


Hawaiiaanse massagemeesters Abraham Kawaii en Magaret Machado ontwikkelden de georganiseerde benadering die vandaag wordt onderwezen en beoefend. In plaats van te bidden en te zingen, werden Lomi-Lomi-massagetherapeuten aangespoord om hun klanten vredige mentale ruimte en medelevende aanraking te bieden. Deze aanpassing heeft bijgedragen aan de wereldwijde populariteit van Lomi-Lomi Massage.


Hoe voer je een Lomi-Lomi-massage uit?lomi lomi cursus

Tijdens een Lomi-Lomi-massage maakt de therapeut lange bewegingen op uw armen en handen, die op verschillende plaatsen door uw hele lichaam bewegen. Het herhaalde en ritmische karakter van de massage en de concentratie op het aaien van meerdere plaatsen tegelijk zorgen voor een diepe ontspanning. Dit komt omdat je hersenen zich niet gemakkelijk kunnen concentreren op twee regio's tegelijk, waardoor je je rustiger voelt. De methode is veelomvattend, met als doel u op alle niveaus te behandelen: geest, lichaam, emotie en ziel.

Vraag uw Lomi-Lomi-massagetherapeut hoeveel u zich moet uitkleden en wat u tijdens de sessie behandeld zult worden. In tegenstelling tot andere soorten massage maakt Lomi-Lomi gebruik van vegende bewegingen over het hele lichaam. Uw behandelaar zal u waarschijnlijk vragen om uzelf te bedekken met een kleine handdoek in plaats van het enorme laken of de vele handdoeken die u mogelijk bent tegengekomen bij andere soorten massages. Het is ook mogelijk dat u gevraagd wordt om direct op de massagetafel te gaan liggen in plaats van op een handdoek of laken.


Voorafgaand aan uw Lomi-Lomi-sessie kan uw beoefenaar rustig bij u zitten, mogelijk met hun handen zacht op uw rug. Ze kunnen een stille zegen uitspreken om uw genezing te vragen.


Uw therapeut zal instinctief een unieke behandeling voor u ontwerpen. Massages zijn nooit hetzelfde. Sommige delen van uw sessie kunnen relatief zijn en zeer langzame bewegingen bevatten, terwijl andere sneller zijn. Uw behandelaar zal hoogstwaarschijnlijk lange, vloeiende, ononderbroken slagen gebruiken om uw spieren zacht en krachtig te masseren. Deze aanraking is bedoeld om je lichaam te voeden, zodat je kunt ontspannen en genieten van het moment.


Om uw lichaam te verzachten, zal uw beoefenaar hun handen en onderarmen gebruiken om lange, continue bewegingen over het hele lichaam aan te bieden. Ze kunnen tegelijkertijd op verschillende delen van uw lichaam werken om u een gevoel van diepe harmonie en balans te geven. Ze zullen u hoogstwaarschijnlijk helpen bij het strekken en draaien van uw gewrichten om eventuele vastzittende energie vrij te maken.


Bij een Lomi-Lomi-massage kun je emoties loslaten die je beoefenaar zal begrijpen en accepteren. Na uw sessie kan uw therapeut weer in stilte bij u zitten en nog een zegen uitspreken om uw geest te zuiveren van eventuele slechte ideeën en emoties die uw lichamelijke gezondheid beïnvloeden. Je Lomi-Lomi ervaring kan een langdurige therapeutische impact hebben, vooral als je een aanzienlijke emotionele bevrijding hebt.

Wat zijn de voordelen van Lomi-Lomi-massage?

Lomi-Lomi wordt gebruikt om genezing te vergemakkelijken voor een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen, maar de primaire functie ervan is om het lichaam te helpen een gezondere helende omgeving te worden. Het doet dit door u te ontspannen in plaats van zich op een specifiek probleemgebied te richten. Je hebt een betere doorbloeding en minder spierspanning. Lomi-Lomi kan ook worden gebruikt om je lichaam te ontgiften en je lymfestelsel te activeren, waardoor een algeheel gevoel van rust ontstaat.


Een paar tips voordat je een Lomi-Lomi-massage krijgt

Omdat dit een extreme ervaring kan zijn, moet u vooraf geen grote maaltijden eten. Plan een massage van één tot twee uur in. Het is het beste om vroege of middagsessies te vermijden, omdat ze fysiek veeleisend zijn, wat betekent dat je haar of make-up niet zal verdragen. Profiteer van de voordelen van Lomi-Lomi op vakantie, aan het eind van de dag of tijdens een ontspannend weekend wanneer u tijd heeft om te genieten van de uitstraling van de ervaring. Informeer uw arts als u een medische aandoening heeft, zoals een bloedingsziekte, zwangerschap of een tumor.


De praktijk van traditionele Lomi-Lomi-meesters wordt privé gedaan en wordt steeds uitdagender om te verkrijgen, maar moderne variaties zijn meer publiek toegankelijk geworden. Een onderscheid tussen oude en moderne technieken is dat neuriën, dansen en chanten minder vaak voorkomen in moderne sessies, die in plaats daarvan een rustige plek voor meditatie bieden.


Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten is verheugd u te leren hoe u een uitstekende massage kunt aanbieden en om altijd tevreden klanten te hebben die comfortabel naar huis terugkeren; ook voor u om een geweldige massagebehandeling voor uw familie en vrienden te hebben. Leer verschillende massagecursussen bij ons door middel van goed lesmateriaal en video's die je zullen helpen een mooie carrière te hebben waarin je nooit meer de behoefte voelt om te werken.

Klik hier voor de praktijklessen Lomi Lomi

Klik hier voor de thuisstudie Lomi lomi massage

thuisstudies massage