Wat doet reiki eigenlijk?

Wat gebeurt er als iemand reiki bij jou doet?

Reiki is een Japanse vorm van energietherapie. Het is gebaseerd op het idee dat alle mensen energievelden of levenskrachten hebben die ons in leven houden.

Volgens de praktijk kunnen fysieke, mentale en emotionele problemen optreden als deze energie laag is of geblokkeerd raakt.

De beoefenaar zal zijn handen rond uw lichaam bewegen. Ze kunnen je lichtjes aanraken of hun handen net boven je lichaam hebben. U kunt gewaarwordingen in het lichaam ervaren, zoals warmte of tintelingen. Sommige mensen melden dat ze visualisaties zien, zoals kleuren of beelden, of dat er herinneringen verschijnen.

Wat doet reiki eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan?

Reiki is een energetische genezingstechniek die ontspanning bevordert, stress en angst vermindert door zachte aanraking. Reiki-beoefenaars gebruiken hun handen om energie aan je lichaam te leveren, waardoor de stroom en balans van je energie wordt verbeterd om genezing te ondersteunen. Je ontvangt energie van de kosmos.


Het doel van Reiki is het bevorderen van een goede gezondheid door deze energievelden in balans te brengen. Het wordt gedaan door een Reiki-beoefenaar, die zijn handen op of net boven je lichaam plaatst om energie om te leiden. Onderzoek suggereert dat het kan helpen pijn en angst te verminderen, uw humeur en gevoel van welzijn te verbeteren en te helpen bij depressie.


Net als andere energetische geneeswijzen, is Reiki gebaseerd op een aantal principes. Deze kernconcepten zijn vergelijkbaar met affirmaties of intenties. Door zich te concentreren op het huidige moment, bieden ze begeleiding om contact te maken met je Reiki-energie, wat je gevoel van welzijn op verschillende manieren kan helpen versterken.


Laten we eens kijken wat de Reiki-principes zijn en hoe je ze kunt gebruiken om meer positiviteit in je dagelijkse leven te creëren.

Wat zijn de Reiki-principes?

De filosofie van Reiki is geworteld in vijf principes. Deze principes bieden richtlijnen voor het helen en balanceren van je Reiki-energie. Laten we ze allemaal nader bekijken.

Klik hier voor de online cursus Reiki href="http://Klik%20hier%20voor%20de%20online%20cursus%20Reiki%20Klik%20hier%20voor%20de%20praktijklessen%20Reiki">hoe geef je een reiki behandeling

1. Vandaag laat ik boze gedachten los

Het is normaal om soms boos te zijn. Deze emotie kan door veel scenario's worden veroorzaakt, zoals omgaan met een onbeschofte collega of afgesneden worden in het verkeer.

Maar volgens Reiki komt woede niet voort uit deze externe gebeurtenissen. In plaats daarvan komt het voort uit boze energie die al in je zit.

Dit principe is bedoeld om je te helpen deze energie vrij te maken. Het moedigt je aan om boosheid te herkennen en los te laten, waardoor je geluk in je leven kunt uitnodigen.

2. Vandaag laat ik gedachten van zorgen los

Velen van ons maken zich zorgen over dingen die nog niet zijn gebeurd. En hoewel het gemakkelijk is om het gevoel te hebben dat die zorg van een externe bron komt, beweert Reiki dat het van binnenuit begint.

Als je vasthoudt aan piekerenergie, kan het denken aan toekomstige gebeurtenissen negatieve emoties veroorzaken. Als je echter in staat bent om deze energie vrij te maken, kan het gemakkelijker zijn om in het huidige moment te leven en je minder zorgen te maken over de toekomst.

3. Vandaag ben ik dankbaar

Dit is een herinnering om dankbaarheid te uiten voor alles wat je hebt. Door te vertragen en het goede in je leven te herkennen, kan het je helpen meer positieve energie te ontwikkelen.

4. Vandaag verruim ik mijn bewustzijn

Bij Reiki is het actief beoefenen van mindfulness de sleutel tot het balanceren van je energie. Dit principe moedigt je aan om te herkennen hoe je bewuster bent geweest in het waarderen van het huidige moment.

5. Vandaag ben ik zachtaardig voor alle wezens

Dit principe richt zich op hoe vriendelijk zijn voor anderen ervoor zorgt dat je er positieve energie voor terugkrijgt. Het omvat zachtaardig zijn voor jezelf, wat essentieel is voor spirituele gezondheid.

Wat doet Reiki nog meer?

* Verlicht pijn, angst en vermoeidheid

Volgens onderzoeken, kan reiki helpen pijn en angst te verminderen. Het kan ook helpen om vermoeidheid te verminderen.

Uit een onderzoek in 2015 ontdekte dat mensen die voor kanker werden behandeld en naast reguliere medische zorg reiki op afstand kregen, minder last hadden van pijn, angst en vermoeidheid. Deze niveaus waren significant lager dan de controlegroep, die alleen medische zorg kreeg. De deelnemers hadden vijf dagen lang sessies van 30 minuten reiki op afstand.

In een ander onderzoek uit 2015 keken onderzoekers naar de effecten van reiki op vrouwen na een keizersnede. Ze ontdekten dat reiki pijn, angst en de ademhaling bij vrouwen aanzienlijk verminderde. Ook de behoefte aan en het aantal pijnstillende pijnstillers werd verminderd. Reiki had geen effect op de bloeddruk of hartslag.

EEN Studie uit 2018 vergeleek het gebruik van reiki met fysiotherapie voor het verlichten van lage rugpijn bij mensen met hernia's. Beide behandelingen bleken even effectief te zijn bij het verlichten van pijn.


* Behandelt depressie

Reiki-behandelingen kunnen worden gebruikt als onderdeel van een behandelplan om depressie te verlichten. In een onderzoek uit 2010 keken onderzoekers naar de effecten van reiki op oudere volwassenen die pijn, depressie of angst ervaren. De deelnemers meldden een verbetering van hun lichamelijke symptomen, stemming en welzijn. Ze meldden ook meer gevoelens van ontspanning, verhoogde nieuwsgierigheid en meer zelfzorg.


* Verbetert de kwaliteit van leven

De positieve voordelen van reiki kunnen uw algehele welzijn verbeteren. Onderzoekers in een kleine studie uit 2016 ontdekten dat reiki nuttig was bij het verbeteren van de kwaliteit van leven van vrouwen met kanker. Vrouwen die reiki hadden, vertoonden verbeteringen in hun slaappatroon, zelfvertrouwen en depressieniveaus. Ze merkten een gevoel van kalmte, innerlijke vrede en ontspanning op.


* Stimuleert de stemming

Reiki kan helpen om je humeur te verbeteren door angst en depressie te verlichten. Volgens resultaten van een onderzoek uit 2011 voelden mensen die reiki hadden, meer gemoedsvoordelen in vergelijking met mensen die geen reiki hadden. De studiedeelnemers die zes sessies van 30 minuten hadden gedurende een periode van twee tot acht weken, vertoonden verbeteringen in hun humeur.


* Kan sommige symptomen en aandoeningen verbeteren

Reiki kan ook worden gebruikt voor de behandeling van lichamelijke klachten.

Klik hier voor de online cursus Reiki

Klik hier voor de praktijklessen Reiki