Verschillende voordelen van stoelmassage

Verschillende voordelen van stoelmassage

Verschillende voordelen van stoelmassage

Verschillende soorten massages bieden wetenschappelijk bewezen verlichting van stress en chronische pijn. Massages worden wereldwijd vaak gebruikt als aanvullende behandeling voor verschillende gezondheid gerelateerde behoeften, maar zoveel meer mensen zouden ervan kunnen profiteren als het maar toegankelijker was. Het goede nieuws is dat massagetherapeuten stoelmassage op de weg hebben toegepast, wat een enorm succes is.


Wat is stoelmassage?

De cliënt is volledig gekleed in een stoelmassage en zit in een speciaal ontworpen massagestoel. De massage kan vijf tot dertig minuten duren, met de nadruk op de rug, nek en schouders. Daarnaast kan stoelmassage armen, handen en soms benen omvatten. De meeste stoelen hebben een uitschuifbare armleuning voor een beter bovenlichaam en zijn volledig verstelbaar voor hoogte en comfort.


De oorsprong van stoelmassage is niet bepaald eenvoudig, omdat er veel technieken zijn die aantoonbaar eerdere versies van de praktijk waren. Het werd echter met name opgericht in 1968 door David Palmer.


Stoelmassage is een vorm van traditionele massage die wordt uitgevoerd terwijl de cliënt op een stoel zit. Hoewel het meestal niet dezelfde pijnverlichting biedt als conventionele massagetherapieën voor het hele lichaam, kan een stoelmassage een snelle en gemakkelijke manier zijn om milde pijn te verlichten, ontspanning te bevorderen en stress te verminderen.


Een stoelmassage kan ook een comfortabele kennismaking zijn met massage voor degenen die er nog nooit een hebben gehad. Bij een stoelmassage wordt gebruik gemaakt van lichte tot middelmatige druk. Door het gemak kan een stoelmassage vrijwel overal worden uitgevoerd, ook in de openbare ruimte. Een stoelmassage duurt meestal ongeveer 10 tot 30 minuten.

Klik hier voor meer informatie over de cursus stoelmassage

stoelmassage leren geven

Wat zijn de voordelen van stoelmassage?

Hoewel stoelmassages vaak beperkt zijn tot het bovenlichaam, zijn hun voordelen vergelijkbaar met die voor het hele lichaam, waaronder stressvermindering, verbeterde bloedsomloop, pijnverlichting en een betere behandeling van chronische ziekten. Stoelmassage heeft blijvende fysieke effecten die helpen bij het verbeteren van het algehele welzijn, lang nadat de massage voorbij is. Massage wordt vaak gebruikt als een techniek voor stressbeheersing die helpt bij het verminderen van spanningshoofdpijn.


Onmiddellijke positieve resultaten

Een stoelmassagesessie die 10 tot 20 minuten kan duren, kan in een oogwenk positieve resultaten opleveren. Stoelmassage richt zich op delen van het lichaam die vaak gespannen raken tijdens het werk, zoals de schouders, nek en armen. De onmiddellijke positieve resultaten van een stoelmassage komen van een verlaagde bloeddruk, verbeterde aandacht en verhoogde creativiteit.

Stressvermindering

Stressvermindering is vaak een van de voordelen van een massagestoel. Onderzoek toont consequent aan hoe massages vaak stress verlichten. Een enkele sessie heeft een afname laten zien van hoge niveaus van vecht-of-vluchthormonen, terwijl de natuurlijke endorfine vrijkomt die helpt de gemoedstoestand te verbeteren en gevoelens van kalmte te bevorderen. Wanneer endorfine vrijkomt, bevorderen ze een gevoel van verhoogd welzijn en kunnen ze helpen de bloeddruk te verlagen en een betere nachtrust te krijgen.


Periodieke massagesessies kunnen helpen om de stress voortdurend te verminderen, daarom bieden veel kantoren stoelmassages aan.


Verbeterde circulatie

Stoelmassages kunnen ook helpen de bloed- en lymfestroom te stimuleren. Massage kan de vaatfunctie bijna net zo goed verbeteren als sporten en de bloedstroom door het hele lichaam verbeteren. Een verbeterde bloedcirculatie helpt ook om gifstoffen uit je lichaam te spoelen, wat indirect je immuunsysteem kan verbeteren, omdat je lichaam niet zo druk is met het afweren van de effecten van die gifstoffen.

Een levendiger immuunsysteem

Een stoelmassage kan de immuun functie helpen verbeteren door de productie van witte bloedcellen te stimuleren die verantwoordelijk zijn voor het afweren van infecties in het lichaam. Hoewel er geen uitgebreide onderzoeken zijn die suggereren dat massage kanker kan beïnvloeden, spelen de witte bloedcellen van het lichaam die infecties bestrijden een rol bij de immuun functie. Het kan ook immuun gecompromitteerde patiënten helpen gezonder te blijven.


Als het immuunsysteem goed werkt, kan het helpen seizoenen met extreme weersomstandigheden en de veelvoorkomende fysieke kwalen die het met zich meebrengt te overwinnen. Daarnaast zorgt een goed werkend immuunsysteem ervoor dat uw lichaam gezond is en dagelijks functioneert.


Verhoogde fysieke flexibiliteit

Massages helpen ook om het bewegingsbereik en de bewegingsvrijheid te vergroten door de spieren en gewrichten los te maken. Het maakt strakke spieren los om het voor iemand gemakkelijker te maken om fysiek te bewegen.


Pijnstilling

Stoelmassage kan een natuurlijke manier zijn om pijn te verlichten. Het kan een snellere genezing van gespannen spieren bevorderen, de gezondheid van de huid verbeteren en hoofdpijn en vermoeide ogen verlichten. Het resultaat dat een stoelmassage met zich mee kan brengen is op lange termijn een verbetering van de houding.


Naast het verlichten van pijn en het verbeteren van de houding, bewees massage ook dat het de ernst van de symptomen van aandoeningen zoals kniepeesontsteking en carpaal tunnelsyndroom kan verminderen. In verschillende gevallen zijn de effecten van massage succesvol samen met andere interventies. Omdat massage een laag risico en niet-invasief is, vermindert het de zorg voor complicaties op de lange termijn.


Diepere slaap

Een stoelmassage kan ook helpen bij het verlichten van een breed scala aan aandoeningen die vaak worden geassocieerd met een slechte slaapkwaliteit, zoals angst en chronische pijn. Indien gepland voor het slapengaan, kan een stoelmassage voor ontspanning zorgen. Maar zelfs dagsessies kunnen de bloedsomloop helpen verbeteren en de serotoninespiegel verhogen, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaap.Zoals gezegd hebben stoelmassages meer gezondheidsvoordelen dan je ooit had gedacht. Het uitproberen van een stoelmassage kan een solide investering zijn vanwege de gezondheidsvoordelen die op de lange termijn kunnen worden ervaren. Massage kan een krachtig hulpmiddel zijn dat helpt om de leiding te nemen over iemands gezondheid en welzijn, ongeacht of ze een specifieke gezondheidstoestand hebben of gewoon op zoek zijn naar een andere stressverlichter.


Als je ook geïnteresseerd bent in de helende krachten van massage, kun je er meer over leren via online massagecursussen.


For English click here