Een energetisch therapeut werkt met het energieveld

Een energetisch therapeut werkt met het energieveld

Wat doet een Energetisch therapeut?

Een energetisch therapeut werkt met het energieveld van een persoon om het welzijn te bevorderen. Ze gebruiken verschillende methoden om de energiestromen in het lichaam te balanceren, blokkades op te heffen en het natuurlijke genezingsproces te ondersteunen. Dit kan via verschillende therapieën:


  • Energetische healing: Therapeuten kunnen energiekanalen in het lichaam gebruiken, zoals chakra's of meridianen, om de doorstroming van energie te bevorderen. Dit kan worden gedaan met handoplegging, visualisaties of zelfs op afstand.
  • Magnetiseren: Een vorm van energetische healing waarbij therapeuten universele levensenergie gebruiken om heling en ontspanning te bevorderen.
  • Aura- of energieveldwerk: Therapeuten werken met het energieveld dat het lichaam omringt (de aura), waarbij ze proberen eventuele disbalans te identificeren en te corrigeren.
  • Acupressuur: Het stimuleren van specifieke punten op het lichaam om de energiestromen te herstellen en de algehele gezondheid te bevorderen.
  • Ademhalingstechnieken en meditatie: Deze kunnen worden gebruikt om iemands energie in balans te brengen en te centreren.
  • Gebruik van edelstenen voor healing
  • Gebruik van kleurentherapie


De exacte benadering kan variëren afhankelijk van de therapeut en de behoeften van de cliënt. Over het algemeen streven ze ernaar om het energetische systeem van het individu in evenwicht te brengen, zowel fysiek als emotioneel, om zo het welzijn te verbeteren.

Meer informatie? Vraag de gratis brochure energetisch therapeut aan, klik hier

• Ken je dat? Dat je ineens aan iemand moet denken, misschien wel iemand die je jaren niet hebt gesproken, en je loopt diegene daarna tegen het lijf?

 

• Is het je weleens overkomen dat je een 'naar' voorgevoel had en dat er daarna inderdaad iets onprettigs gebeurde?

 

• Heb je ooit je beste vriend of vriendin gebeld en bleek hij of zij tegelijkertijd jou te bellen? Zijn dit toevalligheden? Bestaan toevalligheden eigenlijk?

 

• Heb je weleens gemerkt dat je uitgeput bent na het bezoek van bepaalde personen, alsof zij al je energie hebben opgezogen?

 

• Er zijn mensen bij wie je meteen een gevoel van vertrouwen hebt, alsof je ze al je hele leven kent, maar ook personen waarbij je meteen een 'naar' gevoel krijgt, waardoor je afstand houdt. Zonder een woord te wisselen, kun je dit gevoel oppikken. Je voelt dus heel goed het energieveld, de aura, van deze persoon aan. Misschien botsen jullie aura's (alsof de kleuren vloeken) en daarom ontstaat dat onprettige gevoel. Over de aura later meer.thuisstudie energetisch therapeut

 

• Bij het betreden van een ruimte met mensen kun je meteen aanvoelen hoe de sfeer is. Het kan gespannen zijn of juist prettig. Nu zou je kunnen denken dat dit voor iedereen geldt. Ja, tot op zekere hoogte heb je gelijk, maar natuurlijk zijn er mensen die hun intuïtie sterker hebben ontwikkeld. Mensen die helderziend, helderhorend, heldervoelend, helderwetend zijn, of misschien allemaal, hoewel een van deze aspecten sterker kan zijn dan de anderen.

 

• Hoog sensitieve personen kunnen behoorlijk last hebben van al deze signalen. Ze kunnen zich eenzaam voelen doordat mensen in hun omgeving deze signalen niet of nauwelijks oppikken.

 Ben jij hoog sensitief? In plaats van dit te zien als een nadeel, kun je deze gave ook gebruiken.
Je zal dan zien dat je leven in een gemakkelijkere flow komt.

Meer informatie