wat u moet weten over voetreflexmassage

Wat u moet weten over voetreflexmassage

Wat u moet weten over voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een eeuwenoude behandeling die in veel culturen wordt gebruikt om een optimale gezondheid te behouden. Voetreflexmassage richt zich expliciet op reflexpunten waarin er miljoenen verbindingen zijn tussen bepaalde delen van de handen en voeten en andere lichaamsdelen. Er wordt ook gedacht dat het ontvangen van reflexologie helpt om de energie te verhogen, de bloedsomloop te stimuleren, te helpen ontspannen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.


Reflexologie is een oude geneeswijze die in de loop van de tijd van kracht is geweest, waarbij beoefenaars druk uitoefenen om het gewenste effect te bereiken. Deze massagetherapie werkt door het zenuwstelsel te stimuleren en een lichaamsdeel positief te beïnvloeden. Het helpt ook bij het verbeteren van hetcursus handreflexologie algemene welzijn van de persoon die deze massagetherapie krijgt.

Het belangrijkste doel van reflexologie is het herstellen van bepaalde lichaamsdelen door druk uit te oefenen op de voeten, wat pijnloos is. In de reflexologie zijn de uiteinden van één teen verbonden met het hoofd, terwijl de bal van de voet is verbonden met het hart en de borst. Ondertussen zit de schakel voor de onderrug en darmen bij de hiel van de voet.


Wat te verwachten in Reflexologie Massage

Een typische reflexologiemassagesessie begint met het bespreken van de gezondheidsgeschiedenis van de cliënt en het uitleggen wat u van de sessie kunt verwachten. Er is meestal een toestemmingsformulier waarin wordt erkend dat reflexologie geen vervanging is voor medische behandeling.


Tijdens de sessie blijft de patiënt volledig gekleed en gaat hij meestal liggen, en de behandelaar zal de voeten, handen en oren ontsmetten. Een sessie duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten.

Klik hier voor meer informatie over de complete thuisstudie opleiding reflexoloog


Ervaringen met reflexologie variëren soms van gevoelens van ontspanning tot een gevoel van lichtheid. Afgezien hiervan kan het ook warmte of een gevoel van "opening" brengen door druk uit te oefenen op het specifieke lichaamsgebied.

Verschillende massagetechnieken voor reflexologie

Voetreflexologie maakt gebruik van veel verschillende technieken. Als de patiënt een specifieke aandoening noemt, zal de reflexoloog zorgvuldig het gebied voelen dat overeenkomt met het probleem. Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat reflexologie tot doel heeft het zenuwstelsel te stimuleren het werk te doen om het hele lichaam in balans te brengen, waarbij de pijn zal verdwijnen.


Schuif en druk op

Bij de schuif- en druktechniek beweegt de beoefenaar beide duimen naar de hiel en schuift ze van het midden van de voet naar de rand. Er is een uitwisseling tussen de rechter- en linkerduim terwijl de beoefenaar naar de tenen beweegt.


Primaire duimtechniekthaise massage online cursus

Bij deze techniek werkt de mediale rand van de duim op de hiel van de voet. De juiste plaatsing zorgt voor een grotere nauwkeurigheid en een beter reliëf. Als de beoefenaar het gewricht van zijn vinger te veel buigt, kan de cliënt zich ongemakkelijk voelen wanneer zijn nagel zijn voeten raakt.

Teen Rotatie

Het primaire doel van teenrotatie als beweging is om aan het nekgebied van de cliënt te werken en spanning los te laten. Meestal is er enige spanning op dit gebied, en eraan werken helpt deze te elimineren.


Haken

Voor deze techniek gebruikt de beoefenaar hun vasthoudende hand om de voet te ondersteunen. Ze gebruiken ook de duim van hun andere hand en werken door het reflexgebied. Hierna graaft de beoefenaar zijn duim in en de voet scherp terug.


De haaktechniek is handig wanneer het nodig is om te centreren op een bepaalde reflex of die punten die klein en moeilijk te bereiken zijn. De plaatsing en het gebruik van de vingers zijn essentieel in de haaktechniek, die een hoge precisie vereist om uit te voeren.


Voor meer informatie over voetreflexologie en andere soorten massagetherapie kunt u de online massagecursussen vinden op deze pagina