Wat is pitjit

 Een pitjit massage is een oppervlakkige huid- en deep tissue massage. Het is een intuïtieve massagevorm, die balans en rust kan brengen. Het werkt op de spieren, chakra's, meridianen en marmapunten. De energiestromen worden zo in goede banen geleid.

Een pitjit massage werkt ook op de geest en sociaal welzijn is dus ook een holistische massage. Ceroh, een schraaptechniek met een munt of steen is een gebruikelijke methode, maar wordt niet gebruikt in de massage

Waar komt Pitjit vandaan?online cursus pitjit

Pitjit komt uit het Bahasa Indonesia (de taal van Indonesië) en betekent massage. Pitjitten werd volgens de Adat van generatie op generatie doorgegeven. “Adat” betekent: traditie, gewoonte en manieren. Pitjit is hier bekend bij de Indische Nederlanders.

Pitjit-massage werkt op een diep niveau van lichaam, geest en sociaal welzijn en kan effectief worden toegepast bij spierpijn en stressgerelateerde klachten.

Wat doet de Pitjit?

Massagetechnieken ontspannen verkrampte spieren, waardoor ook emotionele spanning en stress verdwijnen. Het zorgt voor een goede doorbloeding en energiedoorstroming

Naast warme kompressen wordt er gebruik gemaakt van warme etherische olie, kajaputi-olie en warmte afgevende etherische olie en balsem.

Klik hier voor de online cursus Pitjit Massage

Klik hier voor de praktijklessen Pitjit Massage