Verslavende cursussen

REVIEW Therapeutische Opleidingscentrum Kersten Maastricht.

 

“Oh, Maddy.. Time for your picture, girl..”

 

Maddy stribbelt trouwens tegen, maar daar heb ik uiteraard geen boodschap aan.FB_IMG_1519582090216

 

*KLIK* Kodak momentje!

 

Misschien niet zoals je verwacht dat een review start, maar ondertussen weten jullie dat ik gewoon mijzelf ben en blijf in alles wat ik doe. Lekker puh!

 

Vandaag schrijf ik over Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten. Werd eens tijd ook want ik verdeel mijn leven momenteel tussen werk, thuis en deze plek.

 

Gelegen in één van de oudste delen van Maastricht, de Maastrichter Pastoorstraat 14 (het zijstraatje van de Kleine Gracht) is een bijzondere leerplek te vinden waar je terecht kunt voor diverse opleidingen.

 

Het gebouw ademt een bepaalde rust uit die goed aansluit bij haar functie en een stenen uil op het gecasseide binnenplaatsje (daar is mijn totemdier weer!) bewaakt haar kennis.

FB_IMG_1519582103570

Je hoeft trouwens geen hele cursussen te volgen. Je kunt hier ook terecht voor divere workshops.

Als je denkt “waarom typen mensen wel eens 11.11, ik weet hoe laat het is”, of “is een relatie tussen naam en getallen?”, dan kun je je bijvoorbeeld inschrijven voor de workshop “numerologie”. Winnende lottogetallen worden hier niet besproken vermoed ik.. (Als ik het mis heb over de lottogetallen hoor ik het graag trouwens!)

 

Iedereen die aanwezig is, heeft gekozen voor de betreffende les dus iedereen is gemotiveerd en gepassioneerd aanwezig. Een groot verschil met mijn (en waarschijnlijk ook jouw) middelbare school.

 

De sfeer is bijzonder relaxed in de kleine “klas”. Omdat er wordt gewerkt met modules kun je je gewoon inschrijven voor wat jou aanspreekt.

 

Je hoeft dus geen vaststaande opleiding te volgen, je schrijft je in per module en mocht je toch een opleidingsdiploma (scrabble woord) willen halen dan kan dat, want diverse modules samen kunnen deel uitmaken van bijvoorbeeld het examen “therapeutische Masseur” of “Reflexoloog”.

 

Zelf mix en match ik, want ik vind heel veel dingen leuk. En dat terwijl ik begon met de wellness masseuse opleiding. Er is zoveel! Fucking verslavend zeg ik je! (nogmaals, ik schrijf zoals ik denk en praat)

FB_IMG_1519582114062

Mensen komen vanuit binnen- en buitenland om hier een module of opleiding te volgen en laten we eerlijk zijn, Maastricht ligt niet bepaald centraal in Nederland dus het is een compliment dat mensen voor Kersten Opleidingscentrum kiezen. (Ik kom lekker met de bus of de scooter hahaha).

 

We lunchen samen “oppe merret” bij een van de lunch cafeetjes, zodat we elkaar nog beter leren kennen. Vaak komen we elkaar tegen bij dezelfde modules dus er worden driftig facebook gegevens uitgewisseld. Hoeft niet hoor. Alles mag, niets moet. Ik doe ook niet de deur voor iedereen open. Hahaha.

 

Maddy Kersten is relaxed, gedreven en gemotiveerd in wat ze doet en geeft een hoop lessen zelf, maar ook Miranda Van Putten is een topper, die me vaak laat lachen en die je zeker zult tegenkomen bij een van de vele lessen die Miranda geeft.

 

Parkeergelegenheid: Het opleidingscentrum ligt in de binnenstad… Wat denk je zelf!?

Met het openbaar vervoer is het dan weer wel goed te doen.

 

De stoel: er zijn veel houten massage tafels aanwezig en massage stoelen voor rugmassages. Er is 1 elektrische massagetafel.

 

Als je zelf gaat beginnen ga je niet meteen een elektrische op- en neer tafel aanschaffen, dus de houten tafels (die kraken namelijk niet) zijn perfect om ook zelf aan te schaffen.

 

Trouwens, als je een module hebt gehaald, krijg je niet alleen een certificaat, maar ook een link naar de site waar de betreffende module nogmaals staat uitgelegd ondersteund door video materiaal. Altijd handig!

 

Al met al, kan ik niets anders dan lovend zijn en kijk reikhalzend uit naar mijn volgende les en wellicht zie ik jullie daar ook!

 

Hier is een “handige” (ja, ik vond hem zelf ook leuk gevonden) link waar je alles wat ik niet heb benoemd kunt terugvinden.

 

https://www.massagecursuslimburg.nl/

of kijk op de facebookpagina.

 

Tot ziens!