Sportmasseur worden met een thuisstudie

Sportmasseur worden met een thuisstudie

Sportmasseur worden met een thuisstudie

In de opleiding sportmasseur leer je ook medical tapen. Als sportmasseur is dit ook een belangrijk vak

Medical tapen, ook bekend als kinesiotaping, heeft de laatste jaren aanzienlijke populariteit verworven, niet alleen onder atleten, maar ook onder mensen met verschillende gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele voordelen van medisch tapen:


Pijnverlichting: Medisch tapen kan helpen bij het verminderen van pijn door de druk op pijnlijke spieren of gewrichten te verminderen. Door de juiste techniek toe te passen, kan het tapen de natuurlijke beweging van het lichaam ondersteunen en daardoor de pijn verminderen.

Verbeterde doorbloeding en lymfedrainage: Het tapen kan de bloedcirculatie en lymfestroom bevorderen, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en zwellingen. Dit kan vooral gunstig zijn bij blessures en postoperatieve revalidatie.

Ondersteuning van gewrichten en spieren: Door specifieke technieken toe te passen, kan medisch tapen gewrichten en spieren ondersteunen zonder de natuurlijke beweging te beperken. Dit kan helpen bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van de stabiliteit tijdens fysieke activiteiten.

Verbeterde proprioceptie: Medisch tapen kan de proprioceptie verbeteren, wat verwijst naar het vermogen van het lichaam om de positie van gewrichten in de ruimte waar te nemen. Dit kan leiden tot een betere lichaamshouding, coördinatie en bewegingscontrole.

Versneld herstel: Door de bovengenoemde voordelen te bieden, kan medisch tapen het herstelproces versnellen na blessures of operaties. Het kan helpen bij het verminderen van de hersteltijd en het bevorderen van een snellere terugkeer naar normale activiteiten.

Prestatieverbetering: Voor atleten kan medical taping niet alleen helpen bij het voorkomen van blessures, maar ook bij het verbeteren van prestaties door het bieden van ondersteuning en stabiliteit tijdens trainingen en wedstrijden.

Al met al biedt medical  tapen een niet-invasieve en effectieve benadering voor het behandelen en voorkomen van verschillende musculoskeletale aandoeningen. Het is echter belangrijk om medisch advies in te winnen voordat u medisch tapen gebruikt om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor uw specifieke situatie.

Combinatie sportmassage met medical tapenmedical taping sportmassage

Het combineren van medical  tapen met sportmassage kan een krachtige benadering zijn om blessures te behandelen en het herstel te bevorderen, vooral bij sporters. Hier zijn enkele voordelen van het combineren van deze twee therapieën:


Complementaire effecten: Sportmassage richt zich op het losmaken van gespannen spieren, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van spierpijn. Door medisch tapen toe te voegen, kunnen de voordelen van de massage worden verlengd. Het taping kan de effecten van de massage ondersteunen door de spieren te stabiliseren en de bloedcirculatie te bevorderen.

Synergetische werking: Wanneer sportmassage wordt gevolgd door medisch tapen, kunnen de twee therapieën synergetisch werken om het herstel te versnellen. De massage kan de spieren voorbereiden door spanning en knopen los te maken, terwijl het tapen helpt bij het handhaven van de verbeterde spierfunctie en het verminderen van pijn en ontsteking.

Diepere effecten: Sportmassage kan helpen om diepere weefsels te bereiken en verklevingen los te maken, terwijl medisch tapen gerichte ondersteuning biedt aan specifieke spieren of gewrichten. Door deze twee benaderingen te combineren, kunnen zowel oppervlakkige als diepe problemen effectief worden aangepakt.

Langdurige resultaten: De combinatie van sportmassage en medisch tapen kan leiden tot langdurige resultaten. Terwijl sportmassage directe verlichting biedt van spierspanning en pijn, kan medisch tapen helpen om de verbeteringen te behouden door stabiliteit en ondersteuning te bieden na de massage.

Preventieve aanpak: Naast het behandelen van blessures, kunnen sportmassage en medisch tapen ook preventief worden toegepast om letsel te voorkomen. Regelmatige massages kunnen helpen bij het detecteren van spierspanning en onevenwichtigheden, terwijl medisch tapen kan worden gebruikt om kwetsbare gebieden te ondersteunen en stabiliseren.

Door sportmassage en medisch tapen te combineren, kunnen sporters profiteren van een uitgebreide benadering van blessurepreventie, prestatieverbetering en herstel. Het is echter belangrijk om samen te werken met gekwalificeerde professionals om de beste resultaten te behalen en blessures te voorkomen.

Sportmasseur worden met een thuisstudie klik hier voor meer informatie