Wat is Energetische geneeswijze

Wat is Energetische geneeswijze


Energetische geneeswijze is een geneeswijze die meer gebaseerd is op fysica dan op biologie. Het houdt zich bezig met de subtiele vormen van energie die bekend staan als chi of prana die in en rond het menselijk lichaam bestaan. Dit type medicijn is een behandeling gebaseerd op het uitgangspunt dat alle ziekte wordt veroorzaakt door verstoringen in het energieveld dat bekend staat als het menselijke bioveld.


Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie bestaat de mens uit energie. De kinetische energie van quarks en de bindingsenergie van gluonen zijn verantwoordelijk voor bijna alle lichaamsmassa. De wetenschap is begonnen met het detecteren van het kleine maar significante energieveld van het menselijk lichaam. Onderzoek wijst uit dat het lichaam ziek wordt wanneer de normale stroom van energie wordt belemmerd, ongeorganiseerd is of uitgeput.chakra

Geneesmiddelen veranderen chemische signalen en processen in het lichaam, terwijl energetische geneeskunde elektromagnetische signalen in het lichaam beïnvloedt. Energetische geneeskunde geneest door gebruik te maken van een geïntegreerd systeem dat de interactie van alle lichaamssystemen bewaakt en sneller en efficiënter is. De essentiële functie van gezondheid en genezing is een continue, ononderbroken stroom van energie door het bioveld.


De International Society for the Study of Subtle Energy and Energy Medicine, die de wetenschap van medicinaal en therapeutisch gebruik van subtiele energieën onderzoekt, heeft in 1989 de term "energiegeneeskunde of energetische geneeskunde" bedacht. De National Institutes of Health (NIH) creëerde het National Center voor complementaire en alternatieve geneeskunde in 1992, waardoor energiegeneeskunde onder overheidsrichtlijnen kwam te staan.


Verschillende vormen van energetische geneeswijzen

Energetische geneeskunde is er in verschillende vormen, waarvan sommige behandelingen omvatten zoals licht, muziek en magneten. Energetische behandelingen zoals helende aanraking, Reiki, Magnetisme, Qigong en therapeutische aanraking zijn ontworpen om de energievelden die het menselijk lichaam omringen en binnenkomen te veranderen. Volgens de National Institutes of Health is energetische geneeskunde een complementaire en alternatieve geneeskunde die in twee categorieën valt: echte energie-geneeskunde en elektromagnetische veldbehandeling.

Echte energetische geneeskunde maakt gebruik van mechanische trillingen of geluid en elektromagnetische straling of licht om de gezondheid en genezing te beïnvloeden. Het maakt gebruik van de toepassing van gespecificeerde, gemeten golflengten en frequenties om patiënten te behandelen. Veel van de elektrische systemen en elektromagnetische velden van het menselijk lichaam worden algemeen erkend, en veel soorten energetische geneeskunde worden gebruikt in gevestigde modellen voor patiënten in de huidige behandeling.


Welk effect heeft angst op de energie van het lichaam?


Angst is over het algemeen een beperkende kracht in het lichaam. Als reactie op een waargenomen stressorgebeurtenis of gevaar, trekt het onze energie strak naar binnen. Het beïnvloedt de trillingen van je lichaam; je begint kort te ademen, je hartslag stijgt en de stress verspreidt zich, die allemaal invloed hebben op de energie van je lichaam.


Angst begint meestal wanneer we door iets worden geprovoceerd en niet kunnen stoppen eraan te denken. Toch kost het veel energie om angst op zijn plaats te houden, daarom is het van cruciaal belang om strategieën te leren om angst los te laten; we komen niet vast te zitten in een patroon-reactie. Door een verbinding te ontwikkelen met het ritme en de stroom van ons energiesysteem, kunnen we ons zenuwstelsel trainen om flexibeler te zijn.


Er zijn verschillende manieren en beoefenaars om te kiezen; het belangrijkste is dat je degene kiest die je aanspreekt. Hier zijn enkele methoden die u alleen of met een beoefenaar kunt proberen.


Tikken: Emotional Freedom Technique

Tikken wordt ook wel Emotional Freedom Technique of EFT genoemd. Het is een techniek om met stress of ongemak om te gaan door ze naar de voorgrond van je geest te brengen, ze te erkennen en los te laten. Tikken, ook bekend als psychologische acupressuur, integreert componenten van de Chinese geneeskunde, neurologie en psychologie om de energie van het herhalen van ideeën en overtuigingen te onderbreken.


Reiki Japanse Energetische geneeskunde

Deze Japanse therapeutische benadering brengt de energie in het systeem in evenwicht door een zachte aanraking. Een beoefenaar maakt gebruik van therapeutische of bijna-aanraking op of boven het lichaam om mentale en fysieke genezing te bevorderen. Ze fungeren als een schoon rietje voor je lichaam en systeem om alle universele energie te trekken die het nodig heeft om je systeem weer in evenwicht te brengen. Je neemt energie op via de persoon die faciliteert, maar er wordt geen persoonlijke energie uitgewisseld.


reiki cursus limburg



De energie laten stromen met QiGong

Qigong is ongelooflijk omdat het je helpt energie te verplaatsen die in het lichaam is opgeslagen. Ons lichaam bewegen en de innerlijke energie opschudden is een uitstekende techniek om ongewenste emoties te verschuiven en de gewoonte te doorbreken. Ademwerk, Qigong-houdingen en ontspanning zijn nodig om energiebarrières en stress uit het fysieke lichaam te halen. Je kunt ook een opleidingsmassagetherapeut zoeken om je te helpen meer angst los te laten. Naast Qigong kun je ook een ontspanningsmassagetraining volgen om je mentale gezondheid en fysieke welzijn te verbeteren.


Alles weten over Energetische Geneeskunde? Word Energetisch therapeut

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten is verheugd om je te leren hoe je een uitstekende energetische behandeling kunt aanbieden en om altijd tevreden klanten te hebben die comfortabel thuiskomen. Leer verschillende energetische behandelmethodes van de energetische geneeskunde bij ons door middel van goed lesmateriaal en video's die je zullen helpen een mooie carrière te hebben waarin je nooit meer het gevoel hebt dat je aan het werk bent.

Klik hier voor meer informatie over de thuisstudie Energetisch Therapeut