hoe worden guasha stenen gebruikt?

Guasha is een traditionele Chinese genezingsmethode waarbij de therapeut een steen met gladde randen gebruikt om je huid te strelen terwijl ze erop drukken. Deze beweging veroorzaakt kleine, rode, huiduitslagachtige puntjes die onder je huid verschijnen, petechiën genaamd. Mensen gebruiken gua sha om chronische pijn in hun hele lichaam te behandelen.

Wat is de juiste manier om een gua sha steen te gebruiken?

Om gua sha te gebruiken, glijd je eenvoudig met de steen met gladde randen twee slagen over de huid, terwijl u lichte druk uitoefent. Je kunt een crème of serum op het gebied aanbrengen.

Voor het beste resultaat is het aan te raden om één of twee keer per dag een gua sha tool te gebruiken',
Regelmatig gebruik is het beste om de voordelen op lange termijn in het gezicht te behouden, aangezien gestagneerd vocht regelmatig wordt verwijderd en de ophoping in de loop van de tijd minimaal zal zijn.

Hoe gebruik ik gua sha stenen? 

Je kunt gua sha doen op het gezicht, lichaam en hoofdhuid, en het is het beste om met water te gebruiken of met een olie, maar nooit op de blote huid. Houd de steen plat op de huid, onder de ogen of op roodheid, om te kalmeren en te ontzwellen.

Werkt Gua Sha echt?

Van gua sha is bewezen dat het de spanning in het gezicht verlicht, wallen en ontstekingen vermindert en zelfs de druk op de sinussen vermindert. Omdat de musculatuur van het gezicht echter veel dunner is, wil je voorkomen dat je te veel druk uitoefent terwijl je aan dit gebied werkt.

Gua sha kan ontstekingen verminderen, dus wordt het vaak gebruikt om aandoeningen te behandelen die chronische pijn veroorzaken, zoals artritis en fibromyalgie, maar ook aandoeningen die spier- en gewrichtspijn veroorzaken.

Klik hier voor meer informatie