Cursussen

Zo’n 1,5 jaar geleden volgde ik mijn eerste massagecursus bij Maddy.  Dit beviel zo goed dat ik de smaak te pakken kreeg en nog meer cursussen ging volgen. Inmiddels heb ik al mijn eigen praktijk opgericht. Ik had nooit gedacht dat dit binnen zo’n korte termijn zou lukken!

De cursussen zijn niet alleen heel leerzaam maar ook nog eens erg gezellig. De sfeer is altijd heel goed waardoor je je ook op je gemak voelt. Ik heb meestal les gehad van Maddy zelf maar ook de docenten Marion en Miranda  zijn heel goed en vooral heel erg  enthousiast .  Ik ben dan ook van plan om in de toekomst aanvullend nog een aantal cursussen bij petrissageOpleidingscentrum Kersten te gaan volgen.

Astrid

Wat zijn Drukpunten

Tsubo = drukpunt

Om de drukpunten te behandelen geven we een lichte opbouwende druk, deze houden we een 5 seconden aan en laten rustig los. Dit herhalen we een aantal keren.

Beter is eerst het lichaamsdeel te masseren, omdat we dan dieper in het weefsel kunnen doordringen,. Daarbij is het voor de cliënt een prettigere behandeling!

De rug is een heel belangrijk onderdeel van de acupressuur omdat hier de blaasmeridiaan zich bevindt.  We gaan dan ook de gehele rug met drukpuntmassage bewerken.acupressuur cursus

De acupunctuurpunten of acupressuurpunten zijn dus de drukpunten op de meridiaan die je behandeld.

Meer weten? Bekijk dan onze online cursus acupressuur en meridiaanleer.

 

Wat is Moxa

Moxa behandeling

Moxibustie, ook wel moxatherapie, is een begrip uit de acupunctuur. Bij moxibustie wordt de warmte-energie, Chi of Qi, naar een zogenaamd acupunt of Tsubo geleid, met als doel een tekort aan Qi, Chi oftewel energie op te heffen en de energiestoming te bevorderen.

Door het aansteken van een ‘sigaar’, een staaf van de bijvoet (artermisia moxa), of kort: Moxa), wordt de warmte, boven het acupunt, naar het lichaam gevoerd, iets dat tot een prettige gewaarwording van deze warmte zou leiden.

Geneeskrachtige planten spelen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunde Men droogt de plant en stampt ze fijn, het gruis wordt verbrand of er wordt een sigaar van gedraaid die men niet oprookt maar gebruikt bij acupressuur en acupunctuur. Die moxa sigaar wordt gebruikt om de huid en acupunten warm te maken met de bedoeling de circulatie van het bloed en levensenergie te tsubo moxastimuleren.

Dus kunnen we de acupunten ook behandelen met Moxa therapie.

In de cursus Acupressuur en meridiaanleer leer je alles over meridianen en Tsubo’s maar ook over moxa

Wat zijn Meridianen?

Meridianen

In de TCM Traditional Chinese Medicine spreekt men over meridianen die door ons lichaam lopen. Een meridiaan kun je vergelijken met rivieren die de energie verspreiden. Wanneer er een blokkade is in een meridiaan zal de energie stagneren. (Vergelijking: een dam in de rivier) Belangrijk is dat alles in balans is, dit is het Yin Yang principe in de Chinese Geneeswijze.

Meridiaan en acupunctuurpunten

Op een meridiaan zien we de acupressuur of acupunctuurpunten liggen. Door acupunctuurpunten te behandelen met druk of met naalden zal er een verbetering ontstaan in de doorstroming van de energie.

In het Westen hebben we de meridianen vernoemd naar het orgaan waar de meridiaan mee verbonden is, zoals bijvoorbeeld Longmeridiaan of Dikkedarm meridiaan.

Het lichaam heeft 12 meridianen en 2 wondermeridianen

In de cursus Acupressuur en merdiaanleer leer je alles over de meridianen en acupunten.

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, CHI of QI genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. Onderbrekingen in het stromen van de energie – zoals wanneer deze stagneert, wordt geblokkeerd, of ergens anders naar toe vloeit – worden gedacht te worden veroorzaakt door psychische of fysieke problemen. Om deze onderbrekingen en daarmee de problemen op te heffen worden specifieke punten (acupunctuurpunten genaamd, Tsubo in de Japanse geneeskunst) op de meridianen gestimuleerd met behulp van naalden, acupunctuur, acu = naald,  punctuur= steken), druk (acupressuur)

acupressuur cursus

Wat is Effleurage

Effleurage

Effleurage is het Franse woord voor strijking. Wanneer je start met een ontspanningsmassage verspreid je de olie met rustige effleurage, dus rustige strijkingen.

leren masseren

Wat is een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage

Bij een bindweefselmassage wordt de huid als het ware gerold. Wanneer dit pijn doet is de huid ‘vastgeplakt’. Door deze massage uit te voeren kan er een reactie op de behandeling optreden, zo kan de cliënt de dag na de behandeling misselijk of moe zijn. Er kunnen zelfs veel emoties naar boven komen. Door de bindweefselmassage vaker te herhalen zal deze uiteindelijk geen pijn meer doen en er een verbetering in de klachten komen. Afvalstoffen worden afgevoerd bij deze massage.

Bindweefselmassage wordt vaak gebruikt in een sportmassage of therapeutische massage.

Onze cursussen zijn zeer geschikt als massage workshop voor partners 

Massage Therapeut

Voel me dankbaar omdat ik de gelegenheid ben mooie nieuwe technieken te leren in de bijscholing voor mijn leuke bedrijfje. Dankbaar voor de kundige docent , de mooie gesprekken, de inzichten, en zie mijn pad steeds meer en meer duidelijk voor ogen.
Module voor module behalen om tot straks een volwaardig gediplomeerd Massage Therapeut te worden. Stap voor stap gaat dat lukken. Ook dankbaar voor de mogelijkheden bij mijn werkgever en de nieuwe deuren die zich openen. Vandaag was het zweten maar ook enorm genieten.

workshop massage

Massage film

Wil je graag leren masseren en zocht je een massage film?
Met onze cursussen ontvang je de inlogcodes om alle filmpjes van de massage online te bekijken.

Een massage film met duidelijke uitleg.

thuisstudie massage cursus

Heb je zelf wel eens gemasseerd? Dan heb je vast ervaren hoe fijn het is dit te doen. Je ruikt de heerlijk geurende olie en door de rustige strijkingen en de muziek op de achtergrond kom  jezelf ook in die ontspanning. De persoon die je masseerde die lag te genieten van jouw aanraking.

Wanneer jezelf wel eens een massage hebt ondergaan weet je hoe heerlijk het voelt om in een totale ontspanning te komen. Waarschijnlijk voelde je de gehele dag de nawerking van de massage.

Voetreflex massage film

Thuisstudie voetreflexologie

Het is zo heerlijk om te masseren!

 

Ook na een voetreflexmassage loop je op wolkjes. Daarbij zijn massages heel gezond, door de afvoer van giftstoffen. Veel mensen moeten ook direct na een massage plassen, dit komt door het drainerende effect. Gezwollen voeten zijn na een massage zichtbaar dunner.

Massage workshop voor partners

Onze online cursussen zijn zeer geschikt als massage workshop voor partners! Wil jij jouw partner masseren, maar weet je niet hoe dan ben je hier aan het juiste adres! Je kunt simpelweg online de filmpjes volgen thuis en diezelfde avond jouw partner al verwennen met de massagetechnieken die je hebt geleerd. Je weet direct wat je kunt doen in een massage en wat je beter niet kunt doen.

Onze cursussen zijn zeer geschikt als massage workshop voor partners

  • Je kunt de massagetechnieken direct toepassen thuis
  • Leer de contra-indicaties zodat je veilig een massage kunt geven
  • Leer de spieren te masseren en eventuele blokkades te behandelen
  • Je kunt direct beginnen met de inlogcodes die je toegestuurd krijgt
  • Het online cursus en filmmateriaal is overal te bekijken
  • Wanneer je vragen hebt, kun je deze stellen via het studieportaal

Onze cursussen zijn zeer geschikt als massage workshop voor partners